Top

Muffinki Marchewkowe

Muffinki Marchewkowe

Pyszne drugie śniadanie
Uwaga! Nie są suche

Składniki na 12 sztuk
Mokre:
– 4 średnie marchewki
– 1 duże jabłko
– 1/2 szkl. wiórek kokosowych
– 1/2 szkl. żurawiny
– 3 jajka
– 2/3 szkl. świeżego soku jabłkowego
– 1/4 szkl. wyciskanego soku z pomarańczy
– 3/4 szkl. płatków owsianych

Suche:
– 1 szkl. mąki kokosowej/jaglanej
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 1-2 łyżeczki cynamonu
– 1/2 szkl. orzechów włoskich
Obierz i zetrzyj na tarce marchewki i jabłko. Połącz wszystkie mokre składniki i odstaw na pół godziny. W drugiej miace wymieszaj produkty suche. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Połącz ze sobą wszystkie składniki i wlej masę do foremek. Piecz około 25 minut. Na koniec posyp płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi, orzechami etc. Do wyboru
Palce lizać

Share

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.