Top

Zupa tajska

Zupa tajska

Jak przystało na dziewczynę z północy, uwielbiam owoce morza
Nie wiem do końca jak nazwać to danie: zupą czy potrawką z ryby i krewetek Jednak jest szybkie i pyszne  Spróbujcie sami

– 2 puszki mleczka kokosowego
– 1 filet z dorsza
– 500g krewetek
– 2 papryczki chilli
– 4 cebulki szalotki
– 4 ząbki czosnku
– 10 plasterków imbiru
– 4 łyżeczki curry
– 10 pomidorków koktajlowych
– 1 limonka
– sól, pieprz do smaku, ewentualnie chilli w proszku
Na oleju kokosowym podsmażamy cebulę, czosnek, papryczki, imbir. Dodajemy pokrojone pomidorki i curry. Zalewamy mleczkiem kokosowym gdy się zagotuje dodajemy rybę i krewetki. Na małym ogniu gotujemy 8 min. Doprawiamy solą i pieprzem (chilli jeśli ktoś woli na ostro) i wyciskamy sok z limonki. Done

Share

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.